Ανακοίνωση

 18 Ιουνίου 2018

Την Κυριακή 17/06/2018 στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο ιερέας του χωριού μας Δημήτριος Αδαμόπουλος ανακοίνωσε την μετάθεσή του σε άλλη ενορία. Μία ανακοίνωση η οποία μας ξάφνιασε, μας προβλημάτισε και μας γέμισε απογοήτευση και πικρία. Γιατί ακόμη μία φορά η θέση του εφημέριου του χωριού μας απασχολεί αρνητικά.  Ο παπά – Δημήτρης στους τρεις μήνες που λειτούργησε την ενορία μας, προσέγγισε με διακριτικότητα και ενδιαφέρον τα προβλήματα της εκκλησίας και του χωριού γενικότερα. Αντιμετώπισε με σύνεση τα αρνητικά που χρόνιζαν , κάλεσε σε ομόνοια και συνεργασία τους φορείς του χωριού δηλαδή την εκκλησιαστική επιτροπή, τον πάρεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.   Η παρουσία του – όπως όλα έδειχναν – μόνο θετικά κι εποικοδομητικά   θα μπορούσε να φέρει για όλους μας και το χωριό γιατί είναι ένας Λειτουργός με ευσυνειδησία, ανιδιοτέλεια και αίσθηση καθήκοντος. Έγινε για εμάς ο πνευματικός πατέρας, ο καθοδηγητής μας στο καλό, την σύμπνοια, την ομοψυχία.

Τα αξιόλογα έργα τα οποία ξεκίνησαν με την προτροπή και την πρωτοβουλία του, θα προσπαθήσουμε να συνεχιστούν  γιατί με αυτόν τον τρόπο τον τιμούμε και τον υπολογίζουμε. Θα πρέπει όλοι οι συγχωριανοί να εφαρμόσουμε τις παραινέσεις του για ομοψυχία και καλή συνεργασία αφού μόνο κέρδη έχουμε να αποκομίσουμε από αυτή την τακτική.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η ομόνοια, η συνεργασία και το ενδιαφέρον  όλων μας για τον καθένα στο χωριό είναι προτεραιότητες  και βασικές αρχές του Συλλόγου μας.  Καλωσορίζουμε βέβαια τον νέο ιερέα της ενορίας μας π. Αδάμ  Αρβανίτη, τον οποίο θα υποδεχθούμε σύντομα, θα είμαστε κοντά του με τον ίδιο ζήλο και θα συνεργαστούμε  με στόχο τα θετικά αποτελέσματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο