Αντάμωμα στην Αθήνα 26-01-2020

Στον γνωστό φιλόξενο χώρο της μουσικής ταβέρνας “το σπίτι” σμίξαμε ακόμη μια φορά στην Αθήνα το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής! Μικροί και μεγάλοι συγχωριανοί μας που με λαχτάρα περιμένουν έναν ολόκληρο χρόνο να πάρουν μια γεύση από την πατρίδα, μια μυρωδιά που να τους θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια, τις φιλίες, την ζωή που έζησαν.

Πρόσωπα χαμογελαστά με την συγκίνηση και την ικανοποίηση ζωγραφισμένη. Αδέρφια και φίλοι που δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να τα λένε από κοντά.

Ογδόντα άνθρωποι που μετά από πολλές ώρες κι αφού πια είχε αρχίσει να νυχτώνει, κανείς δεν έβλεπε το ρολόι για να φύγει.

Το παρόν έδωσε ο εφημέριος του χωριού μας π. Αδάμ Αρβανίτης με την σύζυγό του παπαδιά κυρία Δήμητρα.

Ο π. Αδάμ ευλόγησε την βασιλόπιτά μας και μας έδωσε τις ευχές του για την καινούργια χρονιά. Σαν πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής ανέφερε το σημαντικό εθελοντικό έργο που έγινε από συγχωριανούς μας για την μεγάλη ανακαίνιση και τους εξωραϊσμούς που έγιναν στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο χωριό. Ακόμη για την καινούργια καμπάνα και τους δωρητές της Αθανάσιο και Μαρίνα Μαρτίνου.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως δήμαρχος Γόρτυνος, φίλος του χωριού μας και νυν δημοτικός σύμβουλος  Κώστας Μιχόπουλος με τους δημοτικούς συμβούλου του δήμου μας Σταύρο Αθανασόπουλο και Πολύβιο Κακαβά. Ήταν μαζί μας ακόμη ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας “Αρκαδικός Κήρυκας” Σπύρος Τσαρμπόπουλος καθώς και ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας “Νέα της Μεγαλοπόλεως ” Κώστας Φίλανδρος. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Τα τραγούδια της ορχήστρας άναψαν το κέφι και όλοι μπήκαν στο χορό.

Η πιο θετική παρουσία βέβαια ήταν τα μικρά και νέα παιδιά, μια παρουσία που εκπέμπει αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον αφού πολύ σύντομα αυτά θα πάρουν την σκυτάλη και με φρέσκιες ιδέες αλλά και πράξεις θα δημιουργούν για να προοδεύει το μικρό χωριό μας !!!

Ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς και τους φίλους μας που αποδεικνύουν κάθε χρόνο με την παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή πόσο πολύ έχουμε την ανάγκη να ανταμώνουμε κυρίως στο χωριό, αλλά οπουδήποτε μας δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα.

Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας, μια νεαρή συγχωριανή μας ήταν η Μαρία Δημ. Σιαμπάνου που ήταν μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου. Ευχόμαστε να έχει πάντα την ίδια τύχη στη ζωή της.Οι τρεις τυχεροί στην λαχειοφόρο που έγινε ήταν: Σοφία Σιαροπούλου (μία τηλεόραση προσφορά του συλλόγου), ο Βαγγέλης Χρ. Τσίχλης (ένα αρνί προσφορά του Τάκη Παπαδημητρίο) και ο φίλος του συλλόγου μας Παναγιώτης Μάλενος ( πέντε γεωγραφικούς εντοπισμούς από το τεχνικό γραφείο του Θανάση Καλόμαλου και του Παναγιώτη Δημ. Καλόμαλου)

Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με Υγεία και πολλά Χαμόγελα για όλους.