ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί.

Όπως όλοι γνωρίζετε, αυτή είναι η τελευταία Θεία Λειτουργία που τελώ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ζώνης. Η Ιερά Μητρόπολή μας έκρινε ότι έπρεπε να μετακινηθώ σε ένα μεγαλύτερο χωριό για το συμφέρον και το καλό της Εκκλησίας του Χριστού μας.  Θέλω να σας ομολογήσω ότι με πόνο ψυχής αποχωρώ από το χωριό σας, αλλά όπως όλοι οι ιερείς, έτσι και εγώ σαν απλός στρατιώτης του Χριστού, εκτελώ προθύμως να υπηρετήσω σαν εφημέριος όπου διαταχθώ.  Στους τρείς μήνες της διακονίας μου στο χωριό σας, διαπίστωσα ότι είστε εξαιρετικοί άνθρωποι με πλούσια καρδιά, με αισθήματα αλληλεγγύης και δημιουργικότητας.

Θέλω πρώτα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αγάπη σας και την υπομονή σας , την στήριξη και την βοήθειάς σας προς το πρόσωπό μου σαν νέος κληρικός που είμαι.   Δεύτερον: Οι αποφάσεις που πήρα σαν εφημέριός σας και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου λειτούργησαν όχι προσωπικά, αλλά πάντα με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής εκκλησίας και κατ’ επέκταση το συμφέρον του χωριού σας.  Η εκκλησία δεν είναι ιδιοκτησία  κανενός   και η Εκκλησιαστική Επιτροπή πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά  και συλλογικά.   Τρίτον: Θέλω να σας παρακαλέσω θερμά να είστε μονιασμένοι, ενωμένοι, να περπατάτε μαζί με Αγάπη Χριστού, διότι πιστέψτε με, τα χρόνια που έρχονται θα είναι πέτρινα και οι προκλήσεις πολλές. Θέλω να σας παρακαλέσω με ταπεινότητα  να παραμερίσετε μικρές και μεγάλες διαφορές εάν υπάρχουν. Να παραμερίσετε τον εγωισμό σας. Διότι ο Θεός Αγάπη εστί.   Όπως μας λέγει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος   “ Το αμαρτάνειν ανθρώπινο εστί, το εμμένειν στην αμαρτία σατανικόν και το μετανοείν  θεϊκόν.”   Για να αγαπήσουμε τον πλησίον μας, τον γείτονά μας θα πρέπει να ταπεινώσουμε τον εγωισμό μας.

Θέλω να ευχαριστήσω :

1.Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο:                                                                                                                 

 #   Καλεσίου Μαρία              Αντιπρόεδρο

 #   Παναγιώτη  Παπαδημητρίου     Ταμία

#   Σιαμπάνο  Σταύρο             Γραμματέα

για την ανιδιοτελή προσφορά, την προθυμία και την στήριξή τους.

2. Τον πάρεδρο της Τ.Κ Ζώνης κ. Χρήστο Τσίχλη, τον πρόεδρο  του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζώνης κ. Αθανάσιο Καλόμαλο οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου να καθίσουμε όλοι μαζί οι παραπάνω φορείς σε ένα τραπέζι να κουβεντιάσουμε τυχόν ελλείψεις, παραλείψεις, να παίρνουμε από κοινού αποφάσεις  για το καλό της τοπικής εκκλησίας και του χωριού.    Να ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και σαν πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ζώνης την κ. Σταυρούλα Κάλεσιου για την σημαντική της προσφορά στο να μαζέψει ένα σημαντικό ποσόν  για την ανέγερση Ι. Ν. στο κοιμητήριο της Ζώνης.

 

 

Επίσης τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αθανάσιο Καλόμαλο για την ευγενική του χειρονομία να χαρίσει στον Ι. Ν. του Αγίου Δημητρίου Ζώνης μία ντουλάπα αντίκα για την τακτοποίηση και φύλαξη των ιερών σκευών και αντικειμένων του ναού.

 

 

 

Παραδίδω την θέση μου σε έναν πολύ έμπειρο εν Χριστώ αδελφό, τον  πατέρα Αδάμ  Αρβανίτη, για να συνεχίσει την πνευματική διακονία της εκκλησίας μας. Θα  συνεχίσω να έρχομαι στο χωριό σας για να σας βλέπω να με βλέπετε και να τα λέμε. Ο πνευματικός μας σύνδεσμος δεν σταματά εδώ. Θα μου επιτρέψετε να θεωρώ το χωριό σας δικό μου χωριό, και όλους σας Αδελφούς μου.  Απευθυνόμενος  προς τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί σας ευχαριστώ, σας αγαπώ και θα σας έχω όχι μόνο στην προσευχή μου όπως σας έχω μέχρι σήμερα, αλλά και στην καρδιά μου. Να γνωρίζετε, όπου και όταν με χρειαστείτε εγώ θα είμαι κοντά σας.

Να σας ευχηθώ να έχετε την ευλογία του Χριστού μας – δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου – του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και πάντων των Αγίων.

                     Αμήν       

            Δημήτριος Αδαμόπουλος -ιερέας

             17/06/2018