Γιορτάσαμε την Αποκριά!!! (10/03/2019)

Ακόμη μια φορά προσπαθήσαμε να γιορτάσουμε το έθιμο της Αποκριάς στο χωριό μας. Από νωρίς έγιναν οι προετοιμασίες από τα μέλη του συλλόγου μας και μαζεύτηκαν τα ξύλα για τον πατροπαράδοτο φανό. Την φωτιά που εξαγνίζει και συγκεντρώνει τριγύρω του τον κόσμο. Κουρεύτηκε το χορτάρι στο προαύλιο στα Αλώνια, στολίσαμε καλόγουστα την αίθουσα και μπήκαμε σε κλίμα αποκριάτικο.

Το μεσημεράκι μπήκε το τσουκάλι με το παραδοσιακό βραστό που τα αρώματά του προσέλκυσαν αρκετούς.

Ο γραμματέας του συλλόγου μας Τάκης Παπαδημητρίου, ο κατ’ εξοχήν “υπεύθυνος” πάντα για το βραστό

Από τις επτά το απόγευμα άρχισαν να καταφτάνουν οι συγχωριανοί αλλά και οι φίλοι που ήρθαν κοντά μας να γιορτάσουμε μαζί.

Ο καιρός ήταν σύμμαχος στο άναμμα της φωτιάς που πρόσφερε ένα μοναδικό φαντασμαγορικό θέαμα!!!

Γίναμε μια μεγάλη παρέα και με κέφι περάσαμε μια όμορφη βραδιά με καλό φαγητό προφορά του συλλόγου.

οι ψήστες μας Ηλίας Σιαμπάνος, Γιωργος Γεωργόπουλος, Δημήτρης Σιαμπάνος και ο φίλος του χωριού και του συλλόγου μας Δημήτρης Κανέλλος απο το Ραψομμάτι

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν με την προσφορά τους να γίνει αυτή η γιορτή: Τον Θανάση Τόμπρο που πρόσφερε το κρασί, τον Σύλλογο Τριτέκνων Μεγαλόπολης “O Αρκάς ” και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Γιάννη Γκιουμέ που πρόσφεραν τα μακαρόνια, το κατάστημα του Νίκου Μανίκα στην Μεγαλόπολη που πρόσφερε τις χυλοπίτες και τον τραχανά.

Ο Ηλίας Δ. Σιαμπάνος με τον ταμία του συλλόγου Τάσο Αναστόπουλο προετοιμάζουν με ιδιαίτερη προσήλωση το ζουμί για τον τραχανά

Ευχαριστούμε τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου μας που ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησε και συντέλεσε η γιορτή μας αυτή να είναι επιτυχημένη, να δημιουργήσουμε ακόμη μια φορά την ευκαιρία για να διατηρήσουμε και να κρατήσουμε ζωντανά όλα αυτά που μας ενώνουν.

Είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε στην παρέα μας και αρκετούς συμπολίτες μας οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο της Μεγαλόπολης: Σπύρος Τσιριγώτης, Βασίλης Χίνης, Γιάννης Φουσέκης, Τάκης Νικητόπουλος, Δημήτρης Γιώτης, Πολύβιος Κακκαβάς. Τους ευχαριστούμε πολύ και τους ευχόμαστε Δύναμη κι Επιτυχία στις προσπάθειές τους. Ακόμα ευχαριστούμε τον Ηλία τον Τσαρμπόπουλο – εκδότη της τοπικής εφημερίδας Αρκαδικός κήρυκας που πάντα τιμά με την παρουσία του στις εκδηλώσεις μας με την φωτογραφική του μηχανή.

Ευχόμαστε και επιδιώκουμε να ζούμε πολλές παρόμοιες στιγμές χαράς, κεφιού, συνεργασίας ….

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο