Επισκευές στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

  

       07/09/2018  

Μετά από πολλά χρόνια ξεκίνησαν οι απαραίτητες επισκευές στην κεραμοσκεπή της εκκλησίας του χωριού μας Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, επισκευές οι οποίες κρίθηκαν εντελώς επείγουσες και αναγκαίες. Πολλά σπασμένα κεραμίδια, εντελώς φραγμένες υδρορροές, μια εικόνα απογοητευτική και επικίνδυνη για το κτίσμα, αφού η υγρασία είχε αρχίσει να το διαβρώνει. Μετά από την απόφαση της εκκλησιαστικής επιτροπής και την πρόταση συνεργασίας του Δ.Σ. του συλλόγου μας, οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα θα απαιτηθούν οι εξής εργασίες:

  • Περιφερειακό καθάρισμα στην κεραμοσκεπή του ναού και στα λούκια απορροής όμβριων από πευκοβελόνες και χώματα (έχει ολοκληρωθεί).
  • Αντικατάσταση των σπασμένων κεραμιδιών με καινούργια σε όλο το φάσμα της κεραμοσκεπής συμπεριλαμβανομένου και του κεντρικού τρούλου της εκκλησίας. Στο σημείο αυτό η εργασίες ήταν ιδιαίτερα επίπονες με μέγιστο βαθμό δυσκολίας (σε εξέλιξη).
  • Ενίσχυση με τσιμεντοκονία και κόλλα πλακιδίων των “καβαλλάρηδων” στους κορφιάδες της στέγης και του τρούλου (σε εξέλιξη) .
  • Καθάρισμα και γυάλισμα του κεντρικού σταυρού που βρίσκεται στον τρούλο της εκκλησίας (έχει ολοκληρωθεί).

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην εκκλησιαστική επιτροπή που πήρε αυτήν την απόφαση μετά από τόσα χρόνια (π. Αδάμ, Τάκης Παπαδημητρίου, Σταύρος Σιαμπάνος, Μαρία Καλεσίου). Βέβαια η εθελοντική εργασία από τα μέλη του συλλόγου μας θεωρείται αξιέπαινη και μοναδική. Μπράβο όχι μόνο για τον χρόνο που διέθεσαν, αλλά κυρίως γιατί ασχολήθηκαν με κάτι ιδιαίτερα δύσκολο! Στις εργασίες αυτές πρωτοστάτησε ο ταμίας του συλλόγου μας Τάσος Αναστόπουλος και βοήθησαν σημαντικά ο Γραμματέας Τάκης Παπαδημητρίου, το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Γεωργόπουλος και το μέλος του συλλόγου Ηλίας Δημ. Σιαμπάνος. Τα έξοδα για την αγορά των υλικών καλύφθηκαν από το ταμείο της εκκλησιαστικής επιτροπής. Έργα αυτής της σπουδαιότητας και σημασίας θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν και να μας προτρέπουν σε συνεργασίες για να έχουμε γόνιμα και αποδοτικά αποτελέσματα τα οποία θα απολαμβάνουμε όλοι στο χωριό.

                                   ΠΡΙΝ

 

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑ