Η φύση την Άνοιξη

Η φύση στο χωριό πάντα είναι όμορφη, αλλά τώρα την Άνοιξη έχει κανείς ένα λόγο παραπάνω να νιώθει τυχερός που κατοικεί σ’ αυτό το μέρος. Έντονα χρώματα εντυπωσιάζουν τα μάτια και ευχάριστες ευωδιές τραβούνε το ενδιαφέρον. Χαίρεται τους περιπάτους στα χωράφια κοντά αλλά και πιο μακριά στο χωριό, ικανοποιεί όλες του τις αισθήσεις.

Π α π α ρ ο ύ ν α

Ένα  από τα πιο όμορφα λουλούδια του αγρού. Την βλέπουμε να φυτρώνει κατακόκκινη  την Άνοιξη, σε αγρούς, καλλιεργημένα χωράφια, βοσκοτόπια, ξερολιθιές, σύμβολο της ανοιξιάτικης υπαίθρου, ένα πανέμορφο και ντελικάτο άνθος.

poppy-Edit (1)

Έχει φαρμακευτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες. Οι παπαρουνόσποροι νοστιμίζουν τα ψωμιά και τα γλυκά. Στην Ελληνική μυθολογία  ήταν το ιερό φυτό της θεάς Δήμητρας και σημάδι γονιμότητας.

poppy-lead

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, η παπαρούνα φυτρώνει κάτω από το σταυρό του Χριστού που δέχεται τις σταγόνες από το αίμα Του, οι οποίες της χάρισαν το άλικο χρώμα.

 

Κ ο υ τ σ ο υ π ι ά  ( δέντρο του Ιούδα )

Στη φύση γύρω από το χωριό, αλλά και ευρύτερα σ’ όλη την Πελοπόννησο βλέπει κανείς αυτό τον καιρό ανθισμένες κουτσουπιές.

20180419_091921

Ένα δέντρο φυλλοβόλο, που πριν βγάλει φύλλα, ανθίζει νωρίς την άνοιξη κι εντυπωσιάζει με τα όμορφα ροζ- φούξια- μωβ λουλουδάκια που ξεπροβάλουν ακόμα κι από τον κορμό, δίνοντας στο δέντρο μια όψη ελκυστική. Λίγο πριν πέσουν τα άνθη, βγαίνουν τα φύλλα τα οποία είναι πανέμορφα σε σχήμα καρδούλας.  

Η κουτσουπιά είναι ένα ανθεκτικό φυτό, δεν χρειάζεται πολύ νερό και περιποίηση. Ονομάζεται και «δέντρο του Ιούδα» γιατί -σύμφωνα με την παράδοση- σ’ ένα τέτοιο δέντρο κρεμάστηκε ο Ιούδας.

20180419_091934