Καταστατικό Προοδευτικού Συλλόγου των Απανταχού Ζωναταίων Γορτυνίας (1952)

Τον Φεβρουάριο του 1952 ιδεαλιστές  πρωτοπόροι συγχωριανοί μας ίδρυσαν στην Αθήνα τον ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΖΟΥΝΑΤΑΙΩΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ. Άνθρωποι που ενδιαφέρονταν για την πρόοδο και ανάπτυξη του χωριού και των ανθρώπων  του. Που έβλεπαν μπροστά, μας άφησαν παρακαταθήκη, γι’ αυτό τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε.

Ο δικηγόρος ο οποίος συνέταξε το καταστατικό ήταν ο αείμνηστος συγχωριανός μας Παναγιώτης Δημ. Μπούρας. Ένα καταστατικό πολύ προσεγμένο και προχωρημένο για την εποχή του. Το Σωματείο απευθυνόταν σε όλους τους Ζωναταίους όπου κι αν βρίσκονταν, όχι μόνο στο χωριό και σκοπός του ήταν να ενώνει όλους όσους κατάγονταν από τη Ζώνη ώστε να συνεργάζονται αρμονικά και να φροντίζει για την ανύψωση του πνευματικού και βιοτικού τους επιπέδου.

Είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι στην κυρία Τούλα Μπούρα σύζυγο του δικηγόρου Παναγιώτη Δημ. Μπούρα η οποία το φύλαξε με πολύ σεβασμό και πρόσφερε αυτό το ανεκτίμητο ιστορικό για το χωριό ντοκουμέντο στον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ζώνης. Την ευχαριστούμε και δίνουμε την υπόσχεση να το διατηρήσουμε όπως του αξίζει και να γνωστοποιήσουμε σε όλους και κυρίως στους νέους.

Επιθυμούμε να γίνει μία προσπάθεια να γνωρίσουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με το Σωματείο αυτό. Γι’ αυτό αν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε αφορά αυτό όπως τα ιδρυτικά μέλη, έργα και δραστηριότητες ή οτιδήποτε σχετικό, μπορεί να το αναφέρει στο τέλος του άρθρου ή να επικοινωνήσει με τα μέλη του Δ.Σ. ή στο email του συλλόγου ( morfsyllogos.zonis@yahoo.gr )

Το Διοικητικό Συμβούλιο

One thought on “Καταστατικό Προοδευτικού Συλλόγου των Απανταχού Ζωναταίων Γορτυνίας (1952)

  1. Τιμουμαι τους πρωτοπορους βαζωντας το δικο μας λιθαρακι στο οραμα τους για την αγαπημενη τουσ Ζων.η!!..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.