Κηδεία (15/08/2019)

Μεσίστια κυματίζει η σημαία της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου από εχθές το πρωί στο κτίριο του συλλόγου μας στα ΑΛΩΝΙΑ, σε ένδειξη σεβασμού και πένθους για τον θάνατο του συγχωριανού μας Βασίλη Αναστόπουλου.

Στην εκκλησία και μετά την εξόδιο ακολουθία, ο συναγωνιστής του από την ΕΛ.ΔΥ.Κ. και υπεύθυνος της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Αρκαδίας κ. Σωτήρης Παναγάκης τον αποχαιρέτισε συγκινημένος με τα παρακάτω λόγια:

Βασίλη, Βαρύ το φορτίο που κουβαλώ σήμερα. Βαρύ το φορτίο της ευθύνης που χρεώθηκα απ’ όλους που συγκεντρωθήκαμε εδώ -και όχι μόνο – να σου απευθύνω το ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ. Βαρύ το φορτίο και παράλληλα μεγάλη η τιμή για μένα. Για μένα τον συναγωνιστή σου στον δύσκολο αγώνα που δώσαμε στην Κύπρο το 1974. Ευγενικό,προσηνής, διαλλακτικός, συζητήσιμος με όλους και για όλα, με μία διάθεση προσφοράς ανεξάντλητη. Εκ μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Ελληνικής Δύναμης Κύπρου 1974 θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά συλλυπητήρια όλων των συναγωνιστών στην οικογένεια του αγαπητού Βασίλη. Σας γνωστοποιώ ότι στο 1ο συνέδριο που έγινε στην Μεγαλόπολη 3 και 4 Αυγούστου 2019 και ήταν αφιερωμένο στους με καταγωγή από την Πελοπόννησο πολεμιστές της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και στου αγνοούμενους του πολέμου του 1974 στην Κύπρο, έχω παραλάβει εκ μέρους σου το “ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ” .

Αυτό από τώρα και στο εξής θα κοσμεί την αίθουσα του συλλόγου σας, για να μαθαίνουν και οι νεώτεροι τον αγώνα που έδωσες για την πατρίδα!!!

Καλό σου ταξίδι φίλε και συναγωνιστή Βασίλη.

Αιωνία σου η μνήμη…..