Πανελλήνιες 2019

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας φέτος συνολικά 105.000 υποψήφιοι πρόκειται να διεκδικήσουν περισσότερες από 78.000 θέσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. 

Από σήμερα λοιπόν, η αγωνία και οι κόποι των παιδιών και των οικογενειών τους βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο. Η πίεση είναι μεγάλη, όπως μεγάλες είναι και οι προσδοκίες. Το κάθε παιδί πιστεύει πως θα δικαιωθεί και θα καταξιωθεί στα μάτια των γονιών. Οι γονείς αγχώνονται και μεταφέρουν το άγχος και στα παιδιά.                                         

Ένα από τα πιο σηµαντικά «ναι» για τους υποψηφίους είναι η καλή ψυχολογία, να νιώθουν έτοιµοι και καλά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τους διαγωνισμούς. Ένα µεγάλο «όχι» είναι η ύπαρξη άγχους,κάτι από το οποίο «πάσχουν» σχεδόν όλοι, και κάποιες φορές τούς οδηγεί σε τραγικά λάθη και οδυνηρές καταστάσεις.

Συνεπώς αυτό που πρέπει να κάνουν αυτές τις µέρες όλοι οι υποψήφιοι είναι να κρατήσουν σε χαµηλά επίπεδα το άγχος τους, να είναι αισιόδοξοι και µε καλή διάθεση. Να πιστέψουν πως με μια αποτυχία, δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου.                                                                                                  

Αυτή την περίοδο το διάβασµα µέχρι εξαντλήσεως δεν βοηθάει καθόλου.                                                                                                              Οι γονείς θα πρέπει να σταθούν δίπλα στο παιδί τους και να το περιβάλλουν µε αγάπη και κατανόηση.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά με σύνεση, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση να σταθούν στην μεγάλη αυτή στιγμή της ζωής τους.                            

  ΚΑΛΗ   ΕΠΙΤΥΧΙΑ