Πρωτομαγιά 2020

Η πρώτη του Μάη, είναι μια μέρα ορόσημο. Τιμώνται οι αγώνες και οι κατακτήσεις των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Εφέτος, την Πρωτομαγιά του 2020 όλα είναι διαφορετικά. Δεν θα γίνουν μεγάλες εργατικές συγκεντρώσεις στη χώρα μας ούτε θα ξεχυθούμε στις εξοχές. Αιτία είναι οι δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας που έχει αλλάξει τη ζωή μας.

Ας είναι όμως μία ευκαιρία να τιμήσουμε και να πούμε  ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μάχονται ενάντια στον κορωνοϊό.

Σε όλους αυτούς που εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σαν πραγματικοί ήρωες , που δεν άφησαν την θέση τους  και απέδειξαν τι  μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι όταν είναι ενωμένοι!!! Που ρίχτηκαν στην μάχη για να καταπολεμηθεί ο COVID 19. Που αψηφούν την υγεία τους για να σώσουν συνανθρώπους μας, που συμμετέχουν ενεργά προκειμένου η οικονομία να συνεχίσει να κινείται και ο κάθε ένας από εμάς να πραγματοποιεί την καθημερινότητά του έχοντας τα απαραίτητα «υλικά». 

ΤΙΜΟΥΜΕ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στις απολυμάνσεις, στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς, στην Βοήθεια στο σπίτι, στα φαρμακεία, στις τράπεζες, στα ταχυδρομεία, στα καταστήματα τροφίμων και τις λαϊκές αγορές, στις υπηρεσίες καθαριότητας, στα σώματα ασφαλείας, τους ερευνητές της επιστημονικής κοινότητας που εργάζονται πυρετωδώς για να ανακαλύψουν τα φάρμακα και το εμβόλιο για την καταπολέμηση του COVID 19, τους διανομείς καθώς και όλους τους εθελοντές που κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν όπου υπήρχε ανάγκη, τους καλλιτέχνες και τους αθλητές που μας εμπνέουν!!! 

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου για τον κορωνοϊό που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ με το οποίο ευχαρίστησε όλους όσους «αγωνίζονται με αυτοθυσία και μάλιστα παραμελώντας τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα «στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στο προσκεφάλι των συνανθρώπων μας που νοσούν, τους ερευνητές και τους ειδικούς επιστήμονες που αναζητούν την κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία και το εμβόλιο σωτηρίας από τον ιό, αλλά και όλους όσοι απασχολούνται ενεργά για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας». Η προσφορά αυτών των ομάδων στην κοινωνία, τόνισε ότι «είναι ανεκτίμητη, είναι θυσία, και αξίζει κάθε τιμή και ευγνωμοσύνη. Σας χειροκροτούμε, όχι μόνο από τα μπαλκόνια των σπιτιών μας, αλλά κάθε στιγμή από την καρδιά μας. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι κοντά σας».