Συλλαλητήριο (25/11/2019)

Εχθές Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης έγινε από τα σωματεία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τον Δήμο Μεγαλόπολης  συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης και το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι διοργανωτές κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της Μεγαλόπολης, καθώς και κάθε κοινωνικό φορέα να πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο για να αποτραπεί το πρόωρο κλείσιμο των μονάδων, η ερημοποίηση της περιοχής, η διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.   

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης αποφάσισε και πολλά καταστήματα της πόλης έκλεισαν και όλοι παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο, επίσης είχαμε και την συμμετοχή μαθητών από το ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης. 

Διαβάζουμε στο “Καφενείο της Μεγαλοπολης”

Αυτό που καίει όλη την περιοχή μας είναι να μην κλείσει η μονάδα 3 τον Ιούνιο του 2020 και η 4 μονάδα το 2023 έως το 2028. ‘Έτσι θα δοθεί μια ανάσα και ίσως γίνει δυνατόν να ξεκινήσουν να γίνονται όλα όσα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό.                                                      

Η Μεγαλόπολη διεκδικεί , όσο πιο δυνατά μπορεί να μην ισχύσει η απόφαση της Κυβέρνησης η τουλάχιστον να δοθεί χρόνος να γίνουν κάποια πράγματα.  Όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας η Μεγαλόπολη πλέον κινδυνεύει πιο πολύ από εμάς τους ίδιους τους πολίτες της. Ότι και αν σχεδιάζει και αποφασίζει η Κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να το πετύχει αν η Μεγαλόπολη αντιδράσει ενωμένη και δυναμικά. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά στην Κυβέρνηση. Για αυτό δεν τολμάει να έρθει κανένας πολιτικός η υπηρεσιακός παράγοντας. Γιατί έχουν ενεργοποιήσει παρασκηνιακούς σχεδιασμούς για να καταφέρουν να διασπάσουν την περιοχή και όταν την αποδυναμώσουν, τότε θα περάσουν ότι θέλουν.

Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν τι γίνεται. Μπροστά σε όλα αυτά θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή οι πολίτες να ξυπνήσουν από τον βαθύ ύπνο. Να απελευθερωθούν από τους φόβους τους. Να καταλάβουν ότι μας ετοιμάζουν ξαφνικό θάνατο, ότι οι επόμενοι 2-3 μήνες είναι οι πιο σημαντικοί για το μέλλον της Μεγαλόπολης. Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί, αυτή την φορά tα σχέδια προχωρούν και δεν θα γίνει κάποιο θαύμα, δεν θα συμβεί κάτι άλλο που θα ακυρώσει τα σχέδια. Η Μεγαλόπολη τελειώνει. Μόνο η δικιά μας αντίδραση και ενότητα μπορεί να αλλάξει κάτι.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Είπαν στο χθεσινό συλλαλητήριο:

 ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ. 

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης  κ.Αθανάσιος Χριστογιαννόποπουλος

Αυτός ο  τόπος έχει προσφέρει πολλά, έχει δώσει πολλά, έχει δώσει τα σωθικά του και τώρα πληγώνεται βάναυσα. Θέλουμε  χρόνο, θέλουμε ανταλλάγματα ώστε να ζήσει η Αρκαδία και η Μεγαλόπολη γιατί τα παιδιά μας έχουν επενδύσει πάνω στη ΔΕΗ, δεν γίνεται να επέρχεται ξαφνικός θάνατος είπε. «Για να πετύχουμε χρειάζεται αγώνας,  αγώνας, αγώνας για τη σωτηρία της Αρκαδίας».   

Ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Γιαννακούρας 

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παναγιώτη Αλεβίζο ο οποίος κάθε φορά που θα το ζητήσουμε, παραχωρεί για την ιστοσελίδα μας υλικό δημοσιευμένο στο “Καφενείο της Μεγαλόπολης”