Ψάρι – Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης (2)

Μια μοναδική και λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Ψάρι Γορτυνίας. Ο λόγος για τα εγκαίνια του Μουσείου Δημοτικής Εκπαίδευσης , ενός πολυχώρου που αποτελεί ένα στολίδι και ένα μοναδικό στοιχείο πολιτισμού της περιοχής.

Ο κ. Μάκης Παπούλιας ο εμπνευστής της δημιουργίας του μουσείου.

Ο Μάκης Παπούλιας μίλησε για το όραμα του και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας και ο Σύλλογος Ψαραίων «Η Ζωοδόχος Πηγή». Την κορδέλα στην είσοδο του Μουσείου έκοψαν μαζί ο Μάκης Παπούλιας και ο Αθανάσιος Μαρτίνος.

Ο εξωτερικός χώρος του μουσείου με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί προσεκτικά τους ομιλητές.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν πολλοί πολίτες , ο μεγάλος ευεργέτης Αθανάσιος Μαρτίνος που έχει βοηθήσει και στο συγκεκριμένο έργο καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της περιφέρειας Πελοποννήσου και των δήμων Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και πρώην Τρικολώνων

Μια σειρά από βιβλία του δημοτικού σχολείου
Το δωμάτιο του δασκάλου.

Το Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στεγάζεται στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού, σχολείο το οποίο ανακαινίστηκε και προστέθηκαν και επιπλέον χώροι. Το μουσείο θα αποτελεί ένα σημείο επίσκεψης για μαθητές αλλά και μεγαλύτερους και φιλοδοξεί να αναβαθμίσει και άλλο την επισκεψιμότητα της περιοχής.

Το μουσείο είναι ένα φωτεινό παράδειγμα , ένας χώρος ίσως μοναδικός στην Πελοπόννησο. Όμως και ο τρόπος που λειτουργούν οι κάτοικοι στο Ψάρι αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για το πως πρέπει να ενεργούν όλοι οι πολίτες. Μια ομάδα ανθρώπων που έχουν μεγάλη αγάπη και μεράκι για τον τόπο τους , που ξέρουν να λύνουν προβλήματα αντί να δημιουργούν, που έχουν καταφέρει να ζωντανέψουν το χωριό τους και να παράγουν. Θα ήταν καλό νομίζω να επισκεφτούν το Ψάρι και πολλοί αιρετοί μας, κυρίως Πάρεδροι για να πάρουν «μαθήματα» και παραδείγματα και για τα δικά τους χωριά.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Αλεβίζο και το kafeneio megalopolis για το παραπάνω σημαντικό υλικό (κείμενο και φωτογραφίες) που παραχώρησε για την ιστοσελίδα μας.

Γινόμαστε για λίγο μαθητές στα παλιά ξύλινα μαθητικά θρανία. Στην έδρα η “απαραίτητη” βίτσα.
Ο Σταύρος Τσίχλης και ο Θανάσης Καλόμαλος χαιρετούν τον κ. Θανάση Μαρτίνο τον χρηματοδότη του μουσείου.
Μεγάλος αριθμός κόσμου παρακολουθεί ομιλητές της εκδήλωσης.
Ο Θανάσης Καλόμαλος συγχαίρει τον κ. Μάκη Παπούλια τον εμπνευστή της δημιουργίας του μουσείου.
Ο Θανάσης Καλόμαλος, ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του συλλόγου Ψαραίων Αγγελής Μηλιώνης και ο Σταύρος Τσίχλης
Παρατηρώντας προσεκτικά πίνακες του μουσείου.
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου μας Σταύρος Τσίχλης με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο