Αποκριάτικη γιορτή στο χωριό

Στο χωριό – όπως άλλωστε σε όλο τον κόσμο – οι Απόκριες ήταν πάντα ευκαιρία για ψυχαγωγία, παιχνίδια ρόλων, γλέντι, ξεφάντωμα, απόδραση από τα προβλήματα της καθημερινότητας, σε μια γιορτή που συνδέει τους ανθρώπους.

Μπορεί οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά να έχουν δημιουργήσει σε όλους κατήφεια, προβληματισμό και διάθεση απομόνωσης, όμως εμείς στη Ζώνη επιμένουμε να αλλάξουμε την διάθεση γι’ αυτό σας παρακινούμε να έρθετε να γλεντήσουμε μαζί.

Αύριο λοιπόν Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 το απόγευμα στις 19:00 ελάτε μασκαρεμένοι στην αίθουσα του συλλόγου μας στα ΑΛΩΝΙΑ. Σας προσφέρουμε καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό, κρασάκι και καλή φιλοξενία.

Ελάτε γύρω από τη φωτιά μας να ζεστάνει τις καρδιές και να φωτίσει τα πρόσωπά μας. Την φωτιά που εξαγνίζει και διώχνει το κακό. Με αυτήν εκφράζουμε τη αγάπη μας στην φύση, που ανανεώνεται και ξαναγεννιέται σηματοδοτώντας το καλωσόρισμα της Άνοιξης και την έναρξη της καρποφορίας της Γης… Επί τουρκοκρατίας ο χορός γύρω από την φωτιά έβγαζε τον πόθο των σκλαβωμένων για λεφτεριά.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο