Καραντίνα ξανά

Για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 επιβλήθηκαν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Ακόμη μια φορά, η ισορροπία της καθημερινής ζωής μας ανατρέπεται. Η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί μια νοσηρή πραγματικότητα. Μοναξιά, ανησυχία για την υγεία, άγχος και οικονομική ύφεση είναι τα στοιχεία που επιδεινώνουν  την ψυχική ευημερία και υγεία.

Όμως θα πρέπει να κοιτάξουμε με θάρρος τη νέα κατάσταση και να προσαρμοστούμε με τις νέες συνθήκες διαβίωσης. Ας στραφούμε ουσιαστικά προς τον εαυτό μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους γύρω μας.

Ας επιλέξουμε μια θετική οπτική για να δούμε τα πράγματα, ας σκεφτούμε πως ό,τι ισχύει για εμάς, ισχύει για όλους. Υπάρχουν ακόμα πολλά ωραία πράγματα να κάνουμε μένοντας σπίτι, είναι ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας. Με ψυχραιμία προσαρμοζόμαστε στις καινούργιες συνθήκες και βρίσκουμε τρόπους να αντιμετωπίζουμε θετικά και δημιουργικά την καθημερινότητά μας.

Ας κάνουμε κάτι παραγωγικό  και δημιουργικό για το οποίο ποτέ δεν βρίσκαμε τον χρόνο. Θα μας οδηγήσει σε μια πιο θετική στάση. Ας μειώσουμε τον φόβο και τον πανικό που διασπείρει ο κορονοϊός. Μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας με πρόσωπα που μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς, ήρεμοι και ανακουφισμένοι.

Το «φάρμακο» για τον κορωνοϊό είναι καταρχήν η τήρηση των κανόνων υγιεινής και η σωστή ενημέρωση. Ας αποφύγουμε την υπερπληροφόρηση.

Σημασία έχει να κρατάμε ψηλά το ηθικό μας, με αίσθημα ευθύνης προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας, να μοιραζόμαστε σκέψεις και συναισθήματα με τους αγαπημένους μας.

……και θα τα καταφέρουμε!!!