Νέος μητροπολίτης στην Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών χειροτονήθηκε από τον  Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο ο νέος μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος Ευσταθίου.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι έγινε επίσκοπος όχι για να κυβερνήσει, αλλά για να διακονήσει. «Ελπίζω ο Κύριος δεν θα με εγκαταλείψει σε αυτή την καμπή της ζωής μου», υπογράμμισε. Αναφέρθηκε στους προκατόχους του, το έργο των οποίων καλείται να συνεχίσει. Στο σημαντικό έργο του μακαριστού μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία, αλλά και στην ιστορία της τοπικής Εκκλησίας. Μίλησε για τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για την ελευθερία της πατρίδας, ενώ τους χαρακτήρισε δραστήριους που όπου βρεθούν προκόβουν. Έκανε λόγο για το φυσικό κάλλος, αλλά και για τη μείωση του πληθυσμού της περιοχής, ενώ τόνισε πως είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται να αντιμετωπιστεί τόσο από την Πολιτεία όσο και από όλους τους φορείς.

Ο κατά κόσμον Αθανάσιος Ευσταθίου γεννήθηκε στις Ροβιές Ευβοίας το 1967. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Istituto di Teologia Ecumenico-Patristica «San Nicola» του Bari της Θεολογικής Σχολής Απουλίας (Facoltà Teologica Pugliese). Το 1995 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ και πήρε το όνομα Νικηφόρος. Σύντομα χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.  Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας και αρχιερατικός επίτροπος Μεσσαπίων. Διορίσθηκε προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής. Διετέλεσε διευθυντής του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου Αρρένων «Η Αγία Παρασκευή». Διορίσθηκε ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ. Μέχρι την χειροτονία του ήταν Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βόρειων Σποράδων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας εύχεται στον νέο μητροπολίτη μας να έχει υγεία  και δύναμη να επιτύχει στο δύσκολο έργο που ανέλαβε σε μία μητρόπολη με πολλά προβλήματα και μεγάλη έκταση, αλλά και με μεγάλη ιστορία όπως ο ίδιος επισήμανε.