Σκέψεις και προβληματισμοί του Αναστόπουλου Αναστασίου (18/06/2019)

Σκέψεις και προβληματισμοί του Αναστόπουλου Αναστασίου    (ταμία του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζώνης)

Θα ήθελα αρχικά να συγχαρώ τον Παναγιώτη Παπαδημητρίου για τη νίκη του στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Να τον διαβεβαιώσω ότι στην διάρκεια της θητείας του σαν πρόεδρος της Ζώνης, θα είμαστε δίπλα του για το καλό του χωριού μας, γιατί μόνο με συνεργασία και καλοπροαίρετη σκέψη μπορούν να λύνονται  πάντα τα προβλήματα όπως έχει αποδειχθεί αυτό στην πράξη  τα τελευταία χρόνια.                                                                                                     

 Δυστυχώς κάποιοι συγχωριανοί μας διακηρύσσουν συχνά και δημόσια πως ο σύλλογος έχει γίνει μία “παρεούλα” η οποία δραστηριοποιείται  μόνο σε χορούς και πανηγύρια, δεν γίνονται  έργα , δεν υπάρχει  επίπεδο.  “Στολίζονται” με πολλά κοσμητικά καθόλου κολακευτικά επίθετα άνθρωποι που δεν έρχονται συχνά ή δεν έχουν έρθει ποτέ στο χωριό.

Σαν ταμίας του συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. του εδώ και πολλά χρόνια παίρνω το θάρρος και απαντώ στα κουτσομπολιά και την καχυποψία που υπάρχει από μία “παρεούλα” συγχωριανών. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ο σύλλογος λειτουργεί κανονικά σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του και αν υπάρχει  κάποιο πρόβλημα, μπορεί ο οποιοσδήποτε – είτε είναι μέλος του συλλόγου είτε όχι –  στις γενικές συνελεύσεις που γίνονται, αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, να καταθέσει τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τις προτάσεις για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του συλλόγου. Αυτό θα ήταν καλοδεχούμενο και δημοκρατικό. Ας μην γίνεται λοιπόν αντιπολίτευση χωρίς νόημα κι αιτία, ας προσπαθήσουμε να δείξουμε μια ουσιαστική και δημιουργική αγάπη για τον τόπο μας, να ανοίξουμε έναν αποδοτικό ειλικρινή διάλογο.                             

 Δεν συμμετείχα ποτέ σε “παρεούλα” έτσι όπως το υπονοούν  και μάλλον αυτό τελικά ενοχλεί. Ευτυχώς το  Δ.Σ λειτουργεί δημοκρατικά και όταν η πλειοψηφία μιλάει οι υπόλοιποι ακολουθούν, συνεργάζονται και δεν παραιτούνται.  Το κοινωνικό έργο του συλλόγου είναι πλούσιο ,το γνωρίζουν όλοι γι αυτό δεν θα αναφερθώ αναλυτικά.

Με  σημαντικό την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου για τους συνανθρώπους μας από την συλλογή πλαστικών καπακιών που πρώτος ο σύλλογος μας έβαλε πλάτη και εξαπλώθηκε σε όλο το λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν θα αναγνωρίσει αυτό και παρόμοια έργα του συλλόγου. Ακόμη και οι γιορτές που γίνονται, έχουμε την ευκαιρία, τη δυνατότητα βρεθούμε και να διασκεδάσουμε, μια πολύ σπουδαία δηλαδή κοινωνική μας ανάγκη που ο σύλλογος την καλύπτει. Γιατί όταν λείψουν κι αυτές οι ευκαιρίες τι θα μείνει για να μας φέρει πιο κοντά; Ακόμη πόσες διαφορετικές ιδέες, πόσες λύσεις δίνουν στους συγχωριανούς μας στο χωριό όσοι κρίνουν και σχολιάζουν αρνητικά;                                                                                                                            

 Όσον αφορά το επίπεδό μας, όλοι κρινόμαστε για την συμπεριφορά μας και τις πράξεις μας. Επειδή σε αυτή την προεκλογική περίοδο πολλά ακούστηκαν για τους ( Αθηναίους) να απαντήσω πως ναι εργάζομαι και μένω στην Αθήνα αλλά όποτε χρειάζεται το χωριό μία βοήθεια από την παιδική μου ηλικία ήμουν, είμαι και θα είμαι παρών όπως και πολλοί άλλοι συγχωριανοί μας σε κάθε ανάγκη είτε με την φυσική μας παρουσία, είτε με οικονομική στήριξη. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει κανείς να προσέχει αυτά που λέγονται στα “πηγαδάκια” χωρίς να τα τεκμηριώνουν.  Δεν χρειάστηκα ποτέ μεγάλα λόγια ούτε  και καρέκλες εξουσίας για να καταξιωθώ κοινωνικά, για  ότι κάνω εμπνέομαι από αγάπη στις ρίζες μου και στο χωριό μου που πολλές φορές  επιβαρύνουν  τα οικονομικά μου.                                                                                                                       

 Για τα πολλά και επικριτικά σχόλια  που γράφονται σε διάφορα sites για το πόσιμο νερό του χωριού μας, θα ήθελα να ενημερώσω πως η πηγή του Σαβαλά δεν φέρνει νερό στη Ζώνη εδώ και λίγους μήνες γιατί υπάρχει βλάβη σε σημείο έξω από τα όρια του δήμου Μεγαλόπολης. Η ζημιά βρίσκεται στον δήμο Γορτυνίας. Ο δήμος μας έχει ενημερώσει το δήμο Γορτυνίας για το πρόβλημα που υπάρχει στο δίκτυο του χωριού μας. Όμως επειδή  η ποσότητα νερού που έρχεται  δεν φτάνει να υδρεύσει  και τα δύο χωριά (Ζώνη και Τρίλοφο), παίρνει μόνο ο Τρίλοφος γιατί η Ζώνη παίρνει νερό από τη ΔΕΗ και από την πηγή του Σαβαλά, ενώ Τρίλοφος μόνο από την Πηγή Σαβαλά . Το σημείο στο οποίο βρίσκεται η βλάβη, είναι δύσβατο και σχεδόν απροσπέλαστο. Συμφωνώ ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί  λύση διαδημοτικά. Αλλά μέχρι να λυθεί, ο Τρίλοφος θα πρέπει να μείνει χωρίς νερό???????? Αυτό πώς δεν το σκέφτονται κάποιοι ρομαντικοί  αρθρογράφοι σε μερικά sites; Καλό θα είναι να ενημερωνόμαστε πριν κάνουμε κριτική για οτιδήποτε και οι σκέψεις μας να είναι θετικές, καλοπροαίρετες, με απώτερο σκοπό την δημιουργία, την καλή συνεργασία και την αρμονική συνύπαρξη.

Μπορεί να έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης, αλλά τα προβλήματά μας στο χωριό είναι τα ίδια για όλους. Θα πρέπει να κατανοήσουμε και να αποδεχθούμε πως είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν!!!!

                                Καλό καλοκαίρι στους απανταχού Ζωναταίους.

    18 Ιουνίου 2019