Διασυλλογική κοπή βασιλόπιτας

Με επιτυχία έγινε κι εφέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας για το 2020. Για εφέτος η εκδήλωση αυτή ήταν διαφορετική από τις άλλες χρονιές, αφού η αίθουσά μας στα ΑΛΩΝΙΑ γέμισε από συμπατριώτες μας από τα χωριά Παλαμάρι, Ψάρι, Σύρνα και Παύλια νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020.

Ο λόγος, η συνεργασία και η συνύπαρξη των πέντε αυτών γειτονικών χωριών. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και μας φέρνει στο νου παλιότερες εποχές που οι κοινότητες μας και τα σχολεία μας ήταν κοντά και οι άνθρωποι απολάμβαναν αυτήν την επαφή.

Κι αυτή τη φορά, οι μυρωδιές από τα καλούδια που πρόσφεραν όλοι στην διοργάνωση, τα χαμόγελα και οι ευχές πλημμύρισαν την αίθουσα του συλλόγου μας.

Εκπρόσωποι από τα Διοικητικά συμβούλια των συλλόγων και των πέντε χωριών χαιρέτισαν, ευχήθηκαν και τόνισαν την αναγκαιότητα αυτής της συνύπαρξης, που προσπαθεί να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας κυρίως στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.

Παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι του δήμου Γορτυνίας Καζάς Δημήτριος και Μπαρούτσας Νεκτάριος. Οι αντιδήμαρχοι του δήμου Μεγαλόπολης Σιέμπος Δημήτριος και Φάνης Καλογερόπουλος. Ο τ. Δήμαρχος του τ. δήμου Γόρτυνος και νυν δημοτικός σύμβουλος του δήμου Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Μεγαλόπολης και τ. αντιδήμαρχος γόρτυνος Δημήτρης Γιώτης.

Είχαμε την μεγάλη χαρά και  την τιμή να ευλογήσουν την εκδήλωσή μας και να μας δώσουν τις ευχές τους οι ιερείς Κοκοσούλης Γεώργιος, Δημήτριος Αδαμόπουλος και ο εφημέριος του χωριού μας Αδάμ Αδαμόπουλος.

Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί ήταν ο σύλλογος Παλαμαραίων και ο αντιδήμαρχος Φάνης Καλογερόπουλο και τα δώρα ήταν τοπικά προιόντα της Αρκαδιανής.

Τους ευχόμαστε να είναι και στη ζωή τους το ίδιο τυχεροί!!!!!

Να προσπαθήσουμε οι συνεργασίες να είναι περισσότερες και σε άλλα επίπεδα.

Το ραντεβού την κοπή της βασιλόπιτας για το 2021 θα είναι στην Σύρνα για όλους εμάς από τα πέντε χωριά.