20 Μαρτίου – Διεθνής ημέρα της Γης

Η Διεθνής Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Σαν Φρανσίσκο, για να γιορταστεί το θαύμα της ζωής στον πλανήτη Γη καθώς και η βαθιά και διαρκής επιθυμία των λαών ανά την υφήλιο για Ειρήνη και Αρμονία. Ήταν μια ιδέα του ακτιβιστή Τζον Μακ Κόνελ, o οποίος πρότεινε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου – την ημέρα πριν την εαρινή ισημερία και υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ.

Η παγκόσμια ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου και 22 Απριλίου σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Δεύτερη παγκόσμια ημέρα της γης ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως μία ημέρα ενημέρωσης του κοινού. Μέχρι σήμερα γιορτάζονται και οι δύο ημέρες.

Η γιορτή στις 20 Μαρτίου επικεντρώνεται στην συλλογικότητα και στην ειρήνη στην Γη, ενώ η γιορτή στις 22 Απριλίου, έχει ως κύριο θέμα την ενημέρωση του κόσμου για τα προβλήματα του Πλανήτη.


Γη

Ο Anton Balzah, ένας γραφίστας από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, επεξεργάστηκε φωτογραφίες της Γης από δορυφόρους, που ανήκουν στο αρχείο “Visible Earth” της NASA. Καταπληκτικές εικόνες του πλανήτη μας από το διάστημα οι οποίες απεικονίζουν με απίστευτη ευκρίνεια τις πόλεις να αστράφτουν, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εικόνες που αποτυπώνουν απολύτως καθαρά την επιφάνεια της γης.

Μέση Ανατολή, Μεσόγειος, Κύπρος, Ελλάδα