Παρουσίαση βιβλίου

Σε έναν όμορφο χώρο, στο φιλόξενο θεατράκι της «Αρκαδιανής» στο γειτονικό χωριό Ψάρι παρουσιάστηκε το καινούργιο βιβλίο του Φιλοποίμενος-Μάκη Παπούλια.

Για το βιβλίο μίλησαν οι:
Γιώργος Βλάσης – Φιλόλογος, Νίκος Γαργαλιώνης – Δημοσιογράφος, Βασίλης Καρδάσης – Ιστορικός, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος –  Βουλευτής – Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργος Μπαρούτσας – πρώην Δήμαρχος του Δήμου Τρικολώνων, Νίκος Νικολούλης – Δάσκαλος.

Συντόνισε ο Χρήστος Παπούλιας.
Αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός Αγγελική Παπούλια.

Οι ομιλητές τόνισαν πως ο γραπτός λόγος του Μάκη Παπούλια είναι μια αξιοθαύμαστη προσπάθεια, μια συναρπαστική και γλαφυρή αφήγηση. Το βιβλίο του αυτό κάθε νέος άνθρωπος μπορεί και πρέπει να διαβάσει. Τον Μ. Παπούλια διακρίνει ένα ασίγαστο πάθος για δημιουργία, που δίνει προτάσεις για το μέλλον, με οράματα, νέες δράσεις και υποδειγματικές παρεμβάσεις στην τοπική ανάπτυξη.

Ο ίδιος στο οπισθόφυλλο του βιβλίου γράφει: Η ζωή έχει τόση ομορφιά που μπορείς μια μέρα να έχεις την ικανοποίηση ότι έκανες αυτό που ήθελες και μετά να βρεις κάτι άλλο εξ ίσου όμορφο – μια ζωή να κυνηγιέσαι με τις ομορφιές της ζωής. Είχα, φυσικά, δύσκολες στιγμές, αλλά δεν έκλαψα ποτέ, αντίθετα, τις μαγικές στιγμές μου – που ήταν πολλές-τις πέρασα με συγκίνηση μέχρι δακρύων.