Διοικητικός απολογισμός Μάιος 2016 – Απρίλιος 2018

Η καλή συνεργασία των μελών του Δ.Σ σε συνδυασμό με την σωστή και διαρκή επικοινωνία με τα μέλη μας, είχε τα θετικά αποτελέσματα τα οποία επιδιώξαμε. 

#  Έγιναν προσπάθειες καλλωπισμού κι εξωραϊσμού σε διάφορα σημεία του χωριού και τα εικονοστάσια του.

#  Η αίθουσα του συλλόγου μας στη θέση ΑΛΩΝΙΑ ολοκληρώθηκε εσωτερικά και λειτούργησε προς όφελος του χωριού και των ανθρώπων του.      

#  Τοποθετήθηκε ξύλινη βιβλιοθήκη στην αίθουσα, ντουλάπια και πλακάκια στην κουζίνα με την οικονομική στήριξη του Δήμου Μεγαλόπολης και η κουζίνα εξοπλίστηκε με όλα τα απαραίτητα για την λειτουργία της από μέλη και φίλους του Συλλόγου μας.                 

#  Αγοράστηκαν 90 ξύλινες καλαίσθητες καρέκλες με δωρεές κυρίως μελών και τη σημαντική στήριξη του παρέδρου του χωριού κ. Χρήστου Τσίχλη.                       

#  Τοποθετήθηκαν κουρτίνες και τραπεζομάντηλα κι έγινε προσπάθεια συλλογής και έκθεσης στο χώρο παραδοσιακών χρηστικών αντικειμένων.                                               

#  Ιδρύθηκε και λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη από βιβλία προσφορά μελών και φίλων μας.             

#  Τοποθετήθηκε δεύτερο κλιματιστικό μηχάνημα προσφορά μέλους του συλλόγου.

#  Έγινε αγιασμός της αίθουσας.

#  Έγιναν κοινωνικές εκδηλώσεις συγχωριανών μας, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, φιλοξενία της Εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών με έξοδα μέλους του συλλόγου, φιλοξενία εκπαιδευτικής εκδρομής αντιπροσωπίας του Β΄ Γυμνασίου Περιστερίου. Ακόμη Αποκριάτικες εκδηλώσεις, κοπές Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

#  Στο προαύλιο της αίθουσας έγιναν καλλωπισμοί, συντηρήσεις, φυτεύσεις.      

#  Φιλοξενήθηκαν πολλές δράσεις με μεγάλη συμμετοχή κι ενδιαφέρον.  Το καθιερωμένο αντάμωμα των Ζωναταίων, τουρνουά μπάσκετ, παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια.                                                                                                   

#  Η επιτυχημένη εκδήλωση μνήμης για τα 45 χρόνια από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο με συμμετοχή Κυπριακής αντιπροσωπίας, αντιπροσωπία της ΕΛ.ΔΥ.Κ  Αρκαδίας του 1974, τον Χορευτικό όμιλο Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Χορευτικό όμιλο Μεγαλόπολης την Δημοτική Αρχή του δήμου μας.  Συνδιοργανώθηκε με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τον Δήμο Μεγαλόπολης και τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ζώνης. Θα πρέπει να αναφέρουμε το γεγονός πως αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν σε άλλους μεγάλους δήμους όπως Περιστερίου,  Άργους, Καλαβρύτων…                                                             

#  Έγινε τοποθέτηση υδρορροών για την απορροή όμβριων υδάτων στο κτίριο στα ΑΛΩΝΙΑ με προσωπική εργασία εγκατάστασης από μέλος του Συλλόγου.                                        

#  Τοποθετήθηκε πετρόχτιστη βρύση στο προαύλιο της αίθουσας στην μνήμη του Γεωργίου και της Μαρίκας Τόμπρου δωρεά των παιδιών τους.

#  Τοποθετήθηκαν προστατευτικές μεταλλικές σκάρες στο γήπεδο μπάσκετ και κάγκελα ασφαλείας στις πόρτες και σε παράθυρο του κτιρίου, προσφορά της ΑΗΣ Β΄ Μεγαλόπολης.

#  Έγινε αποστολή ευχετήριων καρτών σε όλα τα μέλη, τους συνεργάτες και τους κατοίκους του χωριού το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.                           

#  Έγινε με καλαισθησία και σεβασμό ανάπλαση – ανάδειξη – των πέντε πετρόχτιστων παραδοσιακών πηγαδιών του χωριού, κυρίως με την οικονομική στήριξη μελών του συλλόγου. Με αυτόν τον τρόπο, μένουν ζωντανά για πάντα, αφήνουμε στα παιδιά μας παρακαταθήκη, γέφυρα επικοινωνίας με την ζωή των παππούδων τους.

#  Συνεργαστήκαμε με άλλους συλλόγους της περιοχής μας και συμμετείχαμε σε δράσεις τους.

#  Αποκτήθηκαν δύο απλά αναπηρικά αμαξίδια από την συγκέντρωση πλαστικών καπακιών με τη σημαντική συνεργασία κι άλλων φορέων, συλλόγων, καταστημάτων πολιτών, τα οποία διατέθηκαν στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου μας για να τα δανείζονται όποιοι τα έχουν ανάγκη.                                                  

#  Συμμετείχαμε στην συνδιοργάνωση επιτυχημένης ημερίδας με θέμα : «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Τροχαίων Ατυχημάτων» με τους συλλόγους: Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων, τον Σύλλογο Γυναικών Μεγαλόπολης “Καλλιστώ”, την Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Μεγαλόπολης υπό την αιγίδα της UNESCO  Ελλάδας.

#  Έγινε η έκδοση ημερολογίων για το 2017 και 2018 με πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν το χωριό και την ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.                 

#  Έγινε για δύο συνεχόμενες χρονιές το Αντάμωμα των Ζωναταίων στην Αθήνα εκδήλωση η οποία ήταν επιτακτική ανάγκη από τις κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε και σημείωσε και τις δύο φορές μεγάλη επιτυχία δηλώνοντας έμπρακτα το πόσο απαραίτητες είναι παρόμοιες εκδηλώσεις που μας φέρνουν κοντά κι ανανεώνουν τις σχέσεις μας με το χωριό μας.

#  Ο σύλλογός μας έγινε εθελοντής αιμοδότης του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Μια κίνηση Ανθρωπιάς, Αλληλεγγύης και Προσφοράς. Μια δράση στην οποία  όλοι  πρέπει να συμμετέχουμε. Να γίνει στάση ΖΩΗΣ.                              

#  Με επιστολή μας επισκεφτήκαμε τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ,κ, Ιερεμία για το θέμα της απουσίας ιερέα από χωριό. Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα η θέση του ιερέα καλύφθηκε από τον π. Δημήτριο Αδαμόπουλο.

Το   Διοικητικό Συμβούλιο

09 Απριλίου 2018