Ο καλός καιρός

Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε πολλοί Ζωναταίοι να επισκεφθούν το χωριό και να περάσουν μαζί μας τις μέρες του Πάσχα. Βέβαια, η προσέλευση δεν ήταν πολύ μεγάλη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, γιατί οι οικονομικές δυσκολίες που όλοι βιώνουμε εμποδίζει τις μετακινήσεις. Γνωρίζουμε καλά όμως, πως η σκέψη όλων αυτές τις μέρες βρίσκεται στο χωριό που αγαπούν και πάντα λαχταρούν να βρεθούν. Ευχόμαστε να έχουν άλλες ευκαιρίες για χαρούν.
Τη Δευτέρα 17/04/2017, έγινε στη Ζώνη η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας. Αφού διαβάστηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, τέθηκαν ενδιαφέρουσες και σημαντικές προτάσεις από τα μέλη. Όλες σχεδόν είναι προσιτές και μπορούν να υλοποιηθούν από το Σύλλογο στο επόμενο χρονικό διάστημα ή να συντελέσει το Δ.Σ. ώστε να βοηθήσουν κι άλλοι φορείς στην υλοποίησή τους. Οι προτάσεις που τέθηκαν, ψηφίστηκαν ομόφωνα, κυριάρχησε πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας. Όλα έγιναν σε ένα κλίμα φιλικό, συνοδευόμενο από ζεστά ροφήματα και σπιτικά γλυκίσματα.
Την ίδια μέρα είχε προγραμματιστεί με πολύ επιμέλεια το τουρνουά μπάσκετ, σε συνεργασία με την Α.Ε.Μ. Πολύβιος. Δυστυχώς όμως, ο καιρός δεν βοήθησε αφού με την απογευματινή μπόρα το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο και το τουρνουά ματαιώθηκε.
Με απογοήτευση πληροφορηθήκαμε ότι η ταβέρνα του χωριού μας «Τα Πλατάνια», άλλη μια φορά θα κλείσει στο τέλος Απριλίου. Ευελπιστούμε και εκφράζουμε την ευχή μας να ξαναλειτουργήσει μα καινούργια διεύθυνση. Είναι κάτι που ο καθένας από μας αλλά και το ίδιο το χωριό το έχουμε ανάγκη.
Την ερχόμενη Πέμπτη στον εσπερινό και την Παρασκευή στη Θεία Λειτουργία, στη γιορτή της Τιμίας Ζώνης, η πρόσβαση στο εκκλησάκι της Παναγίτσας θα είναι εύκολη για όλους αφού ο Δήμος φρόντισε για την εξομάλυνση και διαπλάτυνση του χωματόδρομου που οδηγεί στο γραφικό εκκλησάκι.